• mei
  • 21
  • 2015

Procedure voor het begeleiden na een vordering

Van ons lid Fokke Hoekstra hebben wij onderstaande mail ontvangen. Graag willen we deze met jullie delen zodat een ieder er profijt van heeft, hiervoor natuurlijk onze hartelijke dank naar Fokke voor de het uitzoeken en het delen ervan!!

Inhoud van de mail:

“Zoals vandaag telefonisch besproken stuur ik je hierbij de procedure die een rijschoolhouder dient te volgen indien hij/zij een beginnend bestuurder (5 jaar) wil begeleiden voor het opnieuw behalen van het rijbewijs B nadat het is ingevorderd als gevolg van invordering door de politie vanwege meermalig geverbaliseerd overschrijden van het alcoholpromillage.

Ik heb de procedure in overleg met het CBR opgesteld. De concept-procedure is, na toezending door mij aan het CBR, getoetst.
Het CBR valideert formeel nooit via (bijvoorbeeld) mail of schriftelijk extern toegezonden procedures.

Vandaag kreeg ik telefonisch (na ongeveer 4 weken…..) te horen dat de door mij opgestelde procedure juist is.

Ik had jou eerder al toegezegd dat ik jou de procedure/handelingswijze zou toezenden opdat daarmee de overige leden van ABL/SBV daaruit ook profijt kunnen trekken.

Ondanks de telefonische accordering van het CBR aan mij kunnen er uiteraard geen rechten worden ontleend aan de door mij opgestelde procedure.”

Klik op de afbeelding om deze te vergroten:

>

20150521-213853.jpg

20150521-213900.jpg

Read More →
  • dec
  • 04
  • 2014

Invoering T-rijbewijs op 1 juli 2015 definitief

3 december 2014

De Eerste Kamer heeft 2 december jl. het wetsvoorstel T-rijbewijs aangenomen. Daarmee is de invoering van het T-rijbewijs op 1 juli 2015 definitief.

Rijbewijs
De Eerste Kamer had aanvankelijk een aantal vragen gesteld over de invoering van het T-rijbewijs. Onder meer over hoe de opleiding voor het T-rijbewijs zal passen binnen het agrarisch onderwijs en de bekostiging van de T-rijopleiding. Minister Schultz van Haegen heeft in antwoord daarop de zorgen bij de Eerste Kamer kunnen wegnemen. Indien de Eerste Kamer niet akkoord zou zijn, was nog meer uitstel van invoering onvermijdelijk geweest.

Het T-rijbewijs wordt geen verplicht onderdeel van de eindkwalificatie van agrarische opleidingen. Het werken met de trekker kan daarbij wel worden onderwezen op de AOC’s, maar het rijden op de openbare weg is daar dan geen onderdeel van. Wel kan deze ervaring nuttig zijn voor de opleiding voor het T-rijbewijs. Dit betekent ook dat de AOC’s niet de kosten hoeven te dragen van het T-rijbewijs, maar dat de leerlingen dit zelf zullen moeten betalen.

Invoering van het T-rijbewijs op 1 juli 2015 gaat nu definitief door. Vanaf 1 juli 2015 moet iedereen een T-rijbewijs hebben om met een landbouwtrekker en zelfrijdend werktuig op de openbare weg te rijden. Iedereen die voor 1 juli 2015 in het bezit is van een rijbewijs B krijgt op het moment dat hij/zij het rijbewijs verlengd automatisch de T bijgeschreven. In de tussenliggende periode geldt dan het B-rijbewijs (dus gehaald vóór 1 juli 2015) gewoon als tractorrijbewijs. Het T-rijbewijs geldt straks ook voor alle grondverzetmachines op de weg. Bestuurders van kleinere voertuigen met een specifieke werktuigfunctie denk aan grasmaaiers, heftrucks, poepzuigers etc. die smaller zijn dan 1,30 meter, zijn uitgezonderd van het T-rijbewijs op voorwaarde dat deze voertuigen geen trekhaak hebben.

Huidige trekkerbestuurders die nu geen enkel rijbewijs hebben, moeten vanaf 1 juli 2015 een T-rijbewijs hebben. Er kan nog wel voor 1 juli een trekkercertificaat of rijbewijs B gehaald worden. Het trekkercertificaat kan dan binnen één jaar (dus voor 1 juli 2016) worden omgeruild voor een T-rijbewijs. Aan de houder van een T-rijbewijs worden dezelfde medische geschiktheidseisen gesteld als aan bestuurders van personenauto´s.

Read More →
  • nov
  • 23
  • 2014

Bustour langs de ‘haak om Leeuwarden’

Zaterdag 27 september zijn we met een grote groep leden bij alle projecten langs geweest welke betrekking hebben op de de haak om Leeuwarden. Tevens hebben we uitleg gekregen en een mooi inkijkje in de technische kant van de aanleg van oa. de aquaducten, wegen, rotonde’s etc. Volgens ons een geslaagde excursie!! Hieronder enkele foto’s van de ochtend.

20141123-185152.jpg

20141123-185211.jpg

20141123-185224.jpg

20141123-185234.jpg

Read More →
  • mrt
  • 14
  • 2014

Link voor leden op de website!

Onder het kopje “over ABL” vind je een ledenlijst. Wij willen graag deze ledenlijst uitbreiden met een link naar de website van de leden. Hiervoor hebben we van jullie natuurlijk de juiste gegevens nodig. Graag zouden we dan ook van jullie willen ontvangen: je webadres en je e-mail adres. Dit kan je sturen via het formulier wat hier rechts op de bladzijde staat. (Stuur ons een bericht)
Daarna gaan wij zorgen dat één en ander op de website komt te staan!

Read More →
  • jan
  • 02
  • 2014

In memoriamIn Memoriam

Bedroefd en diep getroffen zijn wij door het bericht dat op 8 januari 2014
op 72 jarige leeftijd zeer plotseling is overleden ons

Ere lid


Hans Asjes


 


Hans heeft heel veel voor onze club betekend en was vanaf 1985 tot 2014 penningmeester in het bestuur . Een taak die hij uitvoerde met een gedrevenheid, enthousiasme en passie maar ook met de nodige humor.

Toen Hans 19 september 2013 zijn functie beeindigde werd hij benoemd tot Ere lid van het ABL . Hans is op dinsdag 14 januari begraven, het is een groot gemis voor onze vereniging.

“Herinneringen in je hart bewaart, kun je nooit verliezen. We zullen je heel erg missen.”

Bestuur ABL

 


Read More →