• mei
    • 21
    • 2015

Procedure voor het begeleiden na een vordering

Van ons lid Fokke Hoekstra hebben wij onderstaande mail ontvangen. Graag willen we deze met jullie delen zodat een ieder er profijt van heeft, hiervoor natuurlijk onze hartelijke dank naar Fokke voor de het uitzoeken en het delen ervan!!

Inhoud van de mail:

“Zoals vandaag telefonisch besproken stuur ik je hierbij de procedure die een rijschoolhouder dient te volgen indien hij/zij een beginnend bestuurder (5 jaar) wil begeleiden voor het opnieuw behalen van het rijbewijs B nadat het is ingevorderd als gevolg van invordering door de politie vanwege meermalig geverbaliseerd overschrijden van het alcoholpromillage.

Ik heb de procedure in overleg met het CBR opgesteld. De concept-procedure is, na toezending door mij aan het CBR, getoetst.
Het CBR valideert formeel nooit via (bijvoorbeeld) mail of schriftelijk extern toegezonden procedures.

Vandaag kreeg ik telefonisch (na ongeveer 4 weken…..) te horen dat de door mij opgestelde procedure juist is.

Ik had jou eerder al toegezegd dat ik jou de procedure/handelingswijze zou toezenden opdat daarmee de overige leden van ABL/SBV daaruit ook profijt kunnen trekken.

Ondanks de telefonische accordering van het CBR aan mij kunnen er uiteraard geen rechten worden ontleend aan de door mij opgestelde procedure.”

Klik op de afbeelding om deze te vergroten:

>

20150521-213853.jpg

20150521-213900.jpg

About the author  ⁄ marinus terpstra

No Comments